vrijdag 12 november 2010

Welcome to the westcoast

Dag : 5

Welcome to California :

California is een leuke stad om te gokken en natuurlijk om te shoppen. De belangrijkste van California is Hollywood. Het doelgroep van california is bestemd voor jong en oud en je kunt veel dingen doen tijdens je vakantie.

Hollywood : In 1874 werd de eerste stap in de filmindustrie gezet. Dat deed Eadweard Muybridge. Door 24 camera’s in een rij te zetten die 16 beelden per seconde maakten. In 1889 kwam de negatieffilmband tot ontwikkeling. In 1893 kwam Edison met een opname en kijkapparaat de kinescoop. In 1895 vroegen de broers Lumière patent aan voor een apparaat dat films kon opnemen en kan kopieerd en projecteerd genaamd de cinematographe. Met een kern stuk grijpervlinderconstructie. Waarbij het filmbeeld telkens met rukken door het apparaat werd getransporteerd, terwijl tijdens het transport de lensopening door een roterende vlinder werd afgedekt. In hetzelfde jaar vond de eerste publieke voorstelling met dit apparaat plaats.

Las Vegas :

De geschiedenis van Las Vegas

Las Vegas is in de afgelopen jaren enorm gegroeit, maar hoe is eigenlijk allemaal begonnen? In 1955 opent het eerste racially integrated hotel zijn deuren en in 1957 maken de eerste topless girls hun debuut op de strip met Minskey’s Follies. In 1959 wordt het bord geplaatst; Welcome to Fabulous Las Vegas ontworpen door Betty Willis. Ook in 1959 opent het Convention Centre in Las Vegas zijn deuren en het Golden Gate Hotel brengt als eerste de garnalen cocktail naar Las Vegas en start daarmee een traditie. En in 1960 heeft Las Vegas zijn eerst bokswedstrijd. Elvis Presley, om maar iemand te noemen, heeft zijn eerst optreden in Las Vegas en doet dat in het Intern Hotel wat nu bekend is als het Las Vegas Hilton. En zo gebeurde het dat toerisme en entertainment zorgde voor de grootste werkgelegenheid van The Valley. De afgelopen jaren is Las Vegas enorm gegroeid en steeds bekender geworden over de hele wereld; Las vegas is 113 square miles groot, heeft 500 kerken en synagogen, 799 acres park, 7 tv stations, 12 radiostations en is de grootste metropool gesticht in de 20e eeuw, maandelijks vestigen zo’n 6000 mensen zich in Las Vegas.    Las Vegas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten