zaterdag 1 januari 2011

Welcome to the paradijs!

Dag : 3

De hoofdstad van de Bahamas is Nassau. Met ongeveer 211.835 inwoners het is de grootste stad van het land 70% van de inwoners wonen in de hoofdstad.
Nassau ligt op het eiland New Providence. Het heeft een aantrekkelijke haven en een kleurrijke verbinding vanuit de Oude kolonial architectuur en een druk haven gebied. Nassau is een populaire toeristische bestemming en nacht leven.
Het vliegveld van de Bahama’s heet Linding Pindling International Airport. Het ligt ongeveer 16 kilometer ten westen van het centrum Nassau. Vandaar uit zijn er dagelijkse verbindingen met grote steden van de wereld bijv met de Verenigde Staten, Canada, Verenigde Koninkrijk en het Caribisch gebied. Vroeger heette Nassau, Charles Town. In de zomer is de temperatuur 33 grade en s’winters is het overdag tussen de 20-26 graden.
Bahamas ligt ongeveer 290 km ten oosten en zuidoosten van Miami. Veel toeristen van de Verenigde Staten zien de Bahamas als hun vakantie bestemming. Vroeger was het Cuba. De verenigde Staten verbood de reizen naar Cuba. De wereldberoemde toeristencentrum van Nassau is Atlantis en het trekt meer bezoekers naar de stad dan enig ander hotel. Het megaresort biedt werk aan meer dan 6000 Bahamanen en is daarmee de grootste werkgever na de overheid.
Ee aandere toeristische activiteit is Junkanoo is carnaval en straat parade met ritmische begeleiding met trommel en fluiten en veel muziek op straat die jaarlijks bevind op 26 December en 1 Januari tussen 1uur S’nachts tot 10 uur S’morgens wordt gehouden. Junkanoo


Bahamas : Vanuit Miami ging ik samen met mijn familie naar Bahamas met de bootcruise. Het was echt wanzinnig om te zien. Er is alles aanwezig in het bootcruise winkels,restaurants,casino's,kinder activiteiten,theater en bioscoop. Vanuit Miami naar Bahamas duurt het ongeveer 7 uurtjes. We zijn toen 2 dagen gebleven in Bahamas, we verbleven ook in het hotel Atlantis het is echt mooi  hotel en groot, een hotelkamer pernacht kost 390,- dollar bij Atlantis. Er zijn alleen twee soorten Atlantis hotel in de wereld in Dubai en Bahamas. Het is echt goedkoop in Bahamas om te winkelen en het is belastingvrij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten