zondag 6 februari 2011

Bezienswaardigheden Egypte

Piramiden

Direct buiten Cairo liggen de wereldberoemde piramiden. De piramide van Cheops of de grote en hoogste piramide genoemd. De piramide van Cheops maakt deel uit van een complex van drie grote en zes kleine piramiden. De grote piramiden waren van de koningen Cheops,Chefren en Myceinus. Ze werden gebouwd ongeveer 2551 en 2472 voor Christus en dankzij hun zeer goede contructie staan ze nog heden.

één van de zeven wereldwonderen, de vuurtoren van Alexandrie
Alexandrië
De stad is genoemd naar Alexander de Grote, die deel uitmaakte van Egypte. Bijna 1000 jaar was Alexanderie de hoofstad van het romeinse rijk na Rome met ca.400.000 inwoners. De bibliotheek van Alexandrie was met tussen 400.000 en 900.000 boekrollen een van de belangrijkste bibliotheken uit de geschiedenis. Deze is later verwoest,waarbij een hele boek kennis is ook verloren gegaan.

Hurghada

Hurghada heeft een lekkere temperatuur het hele jaar door. Dus goed voor vakantie. Je kunt lekker zonnebadden op het strand. Perfect uitgang aan de Rode zee. Je kunt snorkelen,duiken, of per glass-bottom boot de ongelooflijk mooie onderwater wereld van de Rode zee. De Sheikh El Sharm heeft vele leuke restaurantjes en 's avonds kan je winkelen,sieradenwinkeltjes,kleding,en souvenirwinkeltjes en er zijn er genoeg van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten