vrijdag 4 februari 2011

Bezienswaardigheden Van Zuid-Afrika

Johannesburg

Is de Grootste stad van Zuid-Afrika. Het ligt ongeveer 1500 kilometer ten noordoosten van Kaapstad. Het internationale vliegveld ligt 25 kilometer ten oosten van het centrum. In Wolmarans Street ligt het Centraal Station. De straten van het Central Business District van Johannesburg zijn handig in een roosterssysteem aangelegd. Ga niet op je gemak slenteren dor die straten met een kaart in je handen zien ze meteen dat je een vreemdeling bent en dan ben je een gemakkelijke prooi voor overvallers of zakkenrollers.


Pretoria


Pretoria is de hoofdstad van Zuid-Afrika. Het werd in 1855 door Marthiaus Wessel Pretorius de eerste president van Zuid-Afrka genoemd. hij noemde het stadje naar zijn vader Andries Pretorius Pretoria heeft ruim anderhalf miljoen inwoners en is gelegen aan de Apiesrivier. Apies betekent kleine aap in Pretoria wrdt ook wel Jacarande stad genoemd. Ongeveer 60.000 jacarando bomen uit Zuid-Amerika die rond 1900 in de stad is geplant. De bloeitijd van de Jacarando bomen is oktober dan is de hele stad prachtig paars.
Kaapstad
 
Kaapstad heeft een prachtige ligging met de Tafelberg op de achtergrond. Op deze 1086 meter hoge berg groeien meer dan 1470 in het landzelf voorkomen plantensoorten. Op de oostelijke helling vande Tafelberg liggen bij Kirstebosch de Nationale Botanische Tuinen. Met de kabelbaan ben je daar in 5minuten aan de top, maar je kunt ook gaan wandelen maar het duurt enkele uren. Als het helder is kun je op de top Robbeneiland zien, het eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat. De oude havenstad The Waterfront is omgebouwd tot een van de meest buisende buurten van Kaapstad de Victoria + Alfred Waterfront. Hier bevindt je tal van winekls restaurants. Two Oceaan heeft o.a. een hypermodern zeeaquarium,cafeetjes,een scheepvaartmuseum,bioscopen en markten.

Durban

Na Kaapstad en Johannesburg is Durban de derde stad van Zuid-Afrika. Durban is een van de belangrijkste havenplaatsen van het land. Durban is ook bekend voor zijn subtropische klimaat zijn populaire surfstranden en goede infrastructuur en voorzieningen. In de zomer is het vaak heet en vochtig waar de stad vies en bedrukkend wordt ervaren. In de stad Durban wonen de meeste Aziatische bevolking van Zuid-Afrika. Ze hebben veel winkeltjes en kleine bedrijfjes.


Krugerpark
Het Krugerpark is het grootste en het bekendste wildpark van Zuid-Afrika. en het ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika en aan de grens van Mozambique. Op een oppervlakte half zo groot als Nederland leven alle diersoorten noeme ze de Big Five. (olifanten,neushoorn,leeuw,luipaard, en buffel) antilopen,nijlpaarden giraffes en zebra's zin er te vinden. Safari's of gamedrives, kun je per bus,huur auto of per landrover. Je kun bij voorkeur in de vroegere morgen of late middag. Dan kun je de grote roofdieren zien zoals,leeuwen,luipaarden en cheetah's maar soms is het moeilijk om hun te zien. In het Krugerpark liggen een aantal Park lodges deze accoodaties liggen in het par met een hek er om heen 's avonds wordt het afgesloten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten