zondag 6 februari 2011

Bezienswaardigheden Israel

Jeruzalem

JeruzalemVoor de joodse bevolking is Jeruzalem de heilige stad waar de Messias zal verschijnen. Vroeger was het de hoofstad van het koninkrijk van Saul, David en Salomo. Ook voor de moslim is de stad heilig. Volgens de overlevering zou der profeer Mohamed vanaf de top van de berg Moriah ten hemel zijn gevaren. Voor de Christenen is Jeruzalem een populaire stad, om Jezus van Nazareth hier preekte. In de stad zijn er nog bedevaartplaatsen,kerktorens,kloosters,bijzanthijnse,koepels,minaretten en synagogen te vinden.

Netanya

Netanya strandvakantieVele vakantiegangers gaan naar Netanya vanwege de warmte van de Middellandse Zee en het lang zandstrand. Het is een toeristsch badplaats en het ligt centraal dus je kunt makkelijk naar andere delen van Israel rijden.


 

Tel Aviv

Naast de hoofdstad Jeruzalem is Tel Aviv een ware belevenis. Je ziet kleine huisje naast moderne wolkenkrabbers. Maar ondanks alle drukte kan je rust vinden in de groene parken en uigestrekte stranden. 'S avonds is er genoeg om je te vermaken als,theaters,concertgebouwen,restaurants,discotheken,bars en nachtclubs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten