zaterdag 5 februari 2011

Bezienswaardigheden Marokko

Rabat

MarokkoRabat is de hoofdstad van Marokko sinds 1912. Er is nog veel te merken in de stad van de Franse verleden, en nog veel van de eeuwen daarvoor. Het paleis van Koning Mohammed Vl sinds 1864. De moderne Universiteit Mohammed V met bijna 20.000 studenten. De chellah, dodenstad van de Mariniden biedt met zijn ruines een schitterende kijk op het verleden. De sultan Yacoub el-Mansour wou een van de grote moskeeen van de Islamitische wereld maken. Hij bleef steken op 44 meter. In 1755 werd alles verwoest door een aardbeving.

 

 

Marrakech

MarokkoMarrakech is een koningsstad. En dat gevoel krijg je ook als je rondloopt. De kleurige terracotta huisjes met bijnaam rode stad. Bezoek het Bahi paleis met zijn haren het plein Djeema-el-Fna of het grafmonument van de Saadieden. Je kijkt e ogen uit in Marrakech.
 

 

Casablanca

Casablanca is de plaats van rijkdomen luxe, en de grootste en modernste stad van Marokko. Vele rijke ensen wonen daar, maar je hebt ook de sloppewijk van Casablanca. Als toerist zul je er niks van merken. Je zult verbaasd staan met de indrukwekkende Hassan twee moskee die is in de zee gebouwd. En ziet er schitterend uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten